Jaký úkol mají v našem životě zvířata?

14. 10. 2012 19:45
Rubrika: Nezařazené

Už od malička miluju zvířata, takže mě mnoho let trápí, jak se mám vlastně ke zvířatům chovat. jsou to jenom zvířaata, opakují mi pořád do kola rodiče, sourozenci a přátelé. I já vím, ž jsou to jenom zvířata. I přesto se někdy přistihnu, že myslím spíš na dobro zvířat než na dobro lidí. Je to hrozný. Takže si často kladu otázku: Co v našem životě znamenají zvířata?

Zvířata máme především na maso. Když jsme si koupili první ovečky, nemohla jsem se smířit s tím, že jejich jehňata půjdou na porážku. Jak jim to můžu udělat? říkala jsem si. Vždyť mě mají rádi a já je zradím!!! Brečela jsem ještě měsíce a měsíce předtím, než jsme se včera odhodlali porazit prvního beránka. Vůbec jsem to nečekala. Zavolala Anička, že přijede Luboš. To je náš známý, který umí střílet a má s tímhle zkušenosti. Slzička ukápla, ale řekla jsem si "dobře, jsem připravená". A byla jsem. Luboš vyčkal na správný okamžik a střelil. V tu chvíli, kdy zazněl výstřel, jsem brečela, ale potom už vůbec. Děkuju Pánu, protože jsem ze začátku myslela, že to prostě psychicky "nedám"! A jsem v pohodě!!!

Zvířátka máme ovšem taky pro potěšení. Na mazlení, na hraní, na rozptýlení. Miluju je, protože jsou malí a mám za ně zodpovědnost. Miluju je, protože jsou věrní a přátelští. Ale nejsou to lidi. A nikdy nebudou. Nikdy, nikdy mě nebudou mít rádi jako moje rodina, jako moji přátelé a kamarádi. Jak říká moje maminka: "Zvíře zvířetem nahradíš, ale člověka člověkem ne."

     

Zobrazeno 2642×

Komentáře

jeriska

Pisu tam nenahradili.

jeriska

Aha, nevsimla jsem si, ze je to rce na clanek. Beru zpet.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková